Ziekte en zwangerschap

Tegemoet­koming ouders

Meer informatie

Hoe tref ik een betalingsregeling met mijn schuldeisers?

Stappenplan betalingsregeling

Op de site zelfjeschuldenregelen.nl vindt u een stappenplan dat u kan helpen om zelf een betalingsregeling te treffen met uw schuldeisers. U maakt dan een overzicht van uw schulden en bepaalt wat u per maand kunt aflossen. Daarna doet u zelf een voorstel aan uw schuldeisers. 

Hoeveel schuld maximaal aflossen?

Er zijn vaste methodes om te berekenen hoeveel u maandelijks maximaal kunt aflossen. Na aflossing blijft een bedrag over dat u zelf vrij kunt besteden. Dit bedrag ligt iets onder de bijstandsnorm. U hebt dit bedrag minimaal nodig voor uw levensonderhoud. Het aflossingsbedrag kunt u berekenen via de rekentool beslagvrije voet.

Geen betalingsregeling mogelijk

Gaan 1 of meer schuldeisers niet akkoord met de minnelijke schuldregeling? Bijvoorbeeld omdat u niet genoeg kunt aflossen? Dan kunt u een beroep doen op wettelijke schuldsanering.

Geld lenen bij kredietbanken

Het is ook mogelijk om geld te lenen bij een gemeentelijke of een andere kredietbank. U kunt dan uw schuldeisers in 1 keer het afgesproken bedrag betalen. Dit wordt een 'sociale lening' genoemd. U lost dan gedurende een afgesproken periode af aan de bank, bijvoorbeeld 3 jaar. U betaalt uiteraard ook rente. Daarna bent u schuldenvrij. 


Informatie over dit hoofdstuk
Datum laatste aanpassing: 2015-07-22 13:26:29
Licentie: CC0 1.0 Universal
Taal: nl-NL

Externe artikelen
Surseance van betaling

Download: HTML | CSV | Excel | JSON