Ziekte en zwangerschap

Tegemoet­koming ouders

Meer informatie

Moet ik me op mijn werkplek kunnen identificeren?

Controles op de werkplek

De Inspectie SZW (voorheen Arbeidsinspectie), de Vreemdelingenpolitie, het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) of de Belastingdienst kunnen op uw werk werkplekcontroles houden. Als uw identiteit op dat moment niet is vast te stellen, kunt u worden meegenomen naar het politiebureau.

Identificatieplicht ook voor uitzendkrachten, vrijwilligers en stagiaires

Bij werkplekcontroles moet iedereen binnen de organisatie zich kunnen identificeren. Ook uitzendkrachten, vrijwilligers of stagiairs, moeten zich kunnen identificeren met een origineel identiteitsbewijs. Een kopie is niet voldoende. Heeft u niet de Nederlandse nationaliteit en begint u met werken. Dan geeft het uitzendbureau of de onderaannemer bovendien een kopie van uw geldige identiteitsbewijs aan de werkgever die u heeft ingehuurd.

Verlopen identiteitsbewijs

Als tijdens uw dienstverband uw identiteitsbewijs verloopt, hoeft u niet een kopie van uw nieuwe identiteitsbewijs aan uw werkgever te overhandigen. In de administratie van uw werkgever zit een afschrift van het oude document toen het nog geldig was en dat is voldoende.


Informatie over dit hoofdstuk
Datum laatste aanpassing: 2015-07-22 13:26:29
Licentie: CC0 1.0 Universal
Taal: nl-NL

Download: HTML | CSV | Excel | JSON