Ziekte en zwangerschap

Tegemoet­koming ouders

Meer informatie

Waar kan ik mijn kinderopvangtoeslag regelen?

Kinderopvangtoeslag berekenen

Wilt u weten of u kinderopvangtoeslag kunt krijgen? En zo ja, hoeveel? Maak dan een proefberekening voor uw kinderopvangtoeslag op de website van de Belastingdienst. 

Kinderopvangtoeslag aanvragen

U kunt kinderopvangtoeslag aanvragen op de website van de Belastingdienst. Dit moet u doen binnen 3 maanden na de maand waarin uw kind voor het eerst naar de opvang gaat. Wacht daarom niet te lang met aanvragen, anders loopt u kinderopvangtoeslag mis. 

Kinderopvangtoeslag aanvragen vanuit het buitenland

U kunt kinderopvangtoeslag aanvragen vanuit het buitenland op de website van de Belastingdienst. Dit moet u doen binnen 3 maanden na de maand waarin uw kind voor het eerst naar de opvang gaat. Wacht daarom niet te lang met aanvragen, anders loopt u kinderopvangtoeslag mis. 

Wijziging kinderopvangtoeslag doorgeven

De hoogte van uw toeslag hangt af van uw persoonlijke situatie, zoals uw inkomen. En van de soort opvang, het aantal opvanguren en het aantal kinderen dat naar de opvang gaat. Als daar iets in verandert, kan dat gevolgen hebben voor uw toeslag. Daarom moet u binnen 4 weken wijzigingen voor uw kinderopvangtoeslag doorgeven aan de Belastingdienst Toeslagen.


Informatie over dit hoofdstuk
Datum laatste aanpassing: 2015-07-22 13:26:29
Licentie: CC0 1.0 Universal
Taal: nl-NL

Externe artikelen
Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen

Download: HTML | CSV | Excel | JSON

Zie ook: