Ziekte en zwangerschap

Tegemoet­koming ouders

Meer informatie

Wat doet een re-integratiebedrijf?

Inschakelen re-integratiebedrijf

UWV of uw gemeente kan een re-integratiebedrijf voor u inschakelen als u op zoek bent naar werk. Het re-integratiebedrijf stippelt samen met u een re-integratietraject voor u uit.

Heeft UWV bepaald dat u een re-integratiebedrijf nodig heeft? Dan betaalt UWV de kosten van de re-integratieactiviteiten. U hoeft daar zelf niets aan bij te dragen.

Heeft u een baan maar kunt u uw oude werk niet meer doen door ziekte of een handicap? Dan moet uw werkgever een re-integratiebedrijf voor u inschakelen.

Wat biedt een re-integratiebedrijf

Een re-integratiebedrijf helpt u werk te vinden dat aansluit bij uw kennis, vaardigheden en mogelijkheden. Dat kan ook een leerwerkplek zijn. Of een stageplek terwijl u een opleiding volgt. Een re-integratiebedrijf kan u ondersteunen met:

  • beroepskeuzetest;
  • sollicitatietraining;
  • scholing;
  • cursussen.

Re-integratieplan

Samen met het re-integratiebedrijf maakt u een re-integratieplan. In dat plan staat stap voor stap wat u gaat doen om weer aan het werk te gaan. En hoe het re-integratiebedrijf u daarbij ondersteunt.

Zelf re-integratiebedrijf kiezen

Krijgt u een uitkering van UWV en wilt u zelf bepalen hoe u werk gaat zoeken? U kiest dan voor een individuele re-integratieovereenkomst (IRO).

Klacht over re-integratiebedrijf

Bent u niet tevreden over het re-integratiebedrijf en heeft UWV het bedrijf ingeschakeld? Dan kunt u een klacht indienen bij het re-integratiebedrijf. Komt u er samen niet uit, neem dan contact op met UWV.


Informatie over dit hoofdstuk
Datum laatste aanpassing: 2015-07-22 13:26:29
Licentie: CC0 1.0 Universal
Taal: nl-NL

Externe artikelen
Stage

Download: HTML | CSV | Excel | JSON